🐖 Saláma VENTRICINA

🧾 Hlavné charakteristiky:

Vlastnosť Popis
Pôvod Regióny Abruzzo a Molise (Taliansko)
Mäso Hrubo krájané bravčové mäso a tuk (nie mleté)
Koreniny Sladká/pikantná paprika, cesnak, soľ, korenie, niekedy čili
Konzistencia Nahrubo krájané kusy mäsa, spojené tukom
Fermentácia Prirodzená fermentácia, dlhá doba zrenia
Chuť Pikantná, korenistá, aromatická
Použitie Na pečivo, do sendvičov, na pizzu, ako antipasto

🍽️ Zaujímavosť:

  • Názov „ventricina“ je odvodený od slova „ventre“ (brucho), pretože sa tradične plnila do žalúdočných vakov (namiesto čriev).

  • Je považovaná za delikatesu a v posledných rokoch získala chránený status v niektorých oblastiach (napr. PAT – Prodotto Agroalimentare Tradizionale).

%s ...
%s
%image %title %code %s