Pizza

Pre nás je štandard že :

- dostanete na pizzu mozzarellu fior di latte...

- používame taliansku múku z mlynu Pordenone...

- rajčinový základ sú rozmixované talianske lúpane rajčiny...

- salámi máme iba talianske ... 

  a našu pizzu pečieme s láskou...

Články

⁉️ História pizze . Poznáš ju ?

História pizze je fascinujúci príbeh o premene jednoduchého jedla chudobných na jednu z najikonickejších a najobľúbenejších pochúťok sveta. Jej korene siahajú tisíce rokov späť, no moderná pizza, ako ju poznáme dnes, vznikla v Taliansku, konkrétne v Neapole.


🌾 Nie múka ako múka.

Kvalitná múka je základ. Stačí na dobrú pizzu použiť iba slovenskú múku ?

Na domácu pizzu možno áno, ale na profesionálne použitie to nestačí.

Rozdiel medzi slovenskou a talianskou múkou na pizzu spočíva najmä v:


🥩 Čo je NDUJA ?

’Nduja (vyslovuje sa “en-du-ja”) je mäkká, pikantná, natierateľná saláma pochádzajúca z južného Talianska, konkrétne z oblasti Calabria, najmä z mestečka Spilinga.

’Nduja je fermentovaný mäkký mäsový výrobok na báze bravčového mäsa a tuku, bohato ochutený kalábrijskou červenou čili paprikou, ktorý sa konzumuje najčastejšie natretý na chlieb, prípadne ako prísada do omáčok, cestovín či pizze.

Poradca

%s ...
%s
%image %title %code %s